Motoradapter

Tillverkat adapterplattan

Har nu fått hem en 1cm tjock aluminiumplatta med ett utskuret hål som passar mot elmotorn. Det första var att centrera hålet mot växellådan.

Sedan ritade jag in hur den skulle sågas i bandsåg efter sprängkåpans form. Jag har en liten bandsåg och med ett fintandat sågband går det fint att såga i aluminium.

Nedan är delarna som ugör kopplingen mellan motor och växellåda. På motorn sitter nu ett taperlock-nav som är borrat för att passa de delar jag tillverkat tidigare.

Adapterplatta och koppling monterat på elmotorn.

Sedan provkörde jag motorn ihop med växellådan. Kopplade ihop celler så att jag fick ca. 32V, då blev det ungefär 500-1000 RPM. Inga vibrationer och det hela spann på fint. Med kall låda tog motorn ca. 38A, alltså drygt 1200W, denna siffra sjönk sakta allteftersom oljan i lådan värmdes upp av lådans interna hydraulpump.

Nu uppstod dock ett litet streck i planerna, växellådan läckte lite från den främre packboxen, inte mycket men tillräckligt för att jag inte vill montera i bilen, bättre att fixa problemet med prylarna bekvämt på bänken. När detta skrivs skulle motorn egentligen vara på plats i bilen och jag börjat tillverka motorfästen, men det får alltså vänta eftersom reservdelar måste beställas. Nåja, det finns annat att jobba med under tiden.

Kostov K11 och Ford C3 växellåda
steelneck Söndag 04 Maj 2014 - 03:39 am | | Elbil

Inga kommentarer

(optional field)
(optional field)
Svara på frågan med en siffra.
Komma ihåg personlig information?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.