Några bilder

Har småpysslat lite

Har inte hunnit få gjort så mycket på bilen de senaste två veckorna, blev tvungen att ta hand om en läcka på husets tak, det hade börjat läcka in vatten vid skorstenen..

Har nu monterat in laddaren på sin plats, än så länge är den dock inte inkopplad, har bara provat den med krokodilklämmor. Den funkar.

Batteriladdare

Laddaren är en Elcon PFC 1500, konfigurerad för min batteripack så att den slår av och inte överladdar batteripacken. Det är en tämligen liten laddare i sammanhanget, bara 1500W. Detta är ett medvetet val. Med bilens inbyggda laddare vill jag kunna ladda med vanlig stickpropp i vilket motorvärmaruttag som helst. Tllsammans med batterivärmen och ev. en framtida liten laddare för 12V batteriet vill jag hålla mig under 2000W.

Nedan lite fler bilder som bilen ser ut idag när detta skrivs.

Har nu även monterat tillbaks dragkroken.

Har även vägt bilen. Från början vägde den 1330Kg och nu väger den 1450Kg, alltså 120Kg mer. Det mesta av viktökningen, nästan 100Kg är baktill som den står nu, men det kommer att ändras lite grann. Framändan har alltså bara blivit drygt 20Kg tyngre. Jag har bara tillfälligt monterat 12V batteriet allra längst bak i bagaget, dessutom är det ett gammalt blybatteri. Nu när jag har koll på var kilona har hamnat så blir 12V-batteriets placering framtill, det finns plats på höger sida om elmotorn for ett 12V litiumbatteri på sisådär 35-40Ah. Dessutom kommer jag att byta ut orginal reservhjul från 70-talet till ett modernt och betydligt lättare. Sammantaget bör det lätta bakändan med sisådär 25Kg men bara öka vikten fram med sådär 10Kg.

steelneck Fredag 27 Juni 2014 - 3:31 pm | | Elbil
Used tags: ,

Inga kommentarer

(optional field)
(optional field)
Svara på frågan med en siffra.
Komma ihåg personlig information?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.