Hydraultryck

Extern pump till A-lådan

Monterade en extern pump till automatlådan så att den får åtminstone ett visst styrtryck även när elmotorn står still. Pumpen är en sk. Bosch 044, egentligen en högtrycks bensinpump. Det funkar, men tyvärr så är min växellåda ganska sliten och har ett lite för stort inre läckage, så pumpen räcker inte riktigt till. Den har dock förbättrat läget avsevärt. Utan pumpen måste elmotoern snurra ett par sekunder för att växeln skall läggas i och då läggs växeln i med ett ganska kraftigt ryck. Nu med pumpen monterad så känns det att växeln ligger i direkt, men det slirar en del första sekunden när man börjar gasa. Pumpen orkar inte hålla tillräckligt tryck med ett så stort inre läckage i lådan.

Ett par bilder.

Pumpen suger direkt från växellådans tråg och trycker in i den port där man normalt kan koppla in mätare för mätning av hudraultrycket i växellådan.

På pumpens trycksida sitter en backventil för hydraulik och en tryckbrytare som slår av pumpen när växellådans interna hydraulpump tar över.

Jag måste dock renovera lådan, eller byta ut den. Det var en chansning när jag monterade dit den, den köptes begagnad av en privatperson, så jag hade ingen aning om skicket på den, annat än att den åtminstone fungerade, vilket den gör. Den har som sagt ett ganska stort inre läckage och den missar lite i växlingen till 3:an, sk. "over-shoot" så att motorn rusar lite vid växlingen. Den har också en del transmissionsljud, särskilt på ettans växel.

steelneck Tisdag 19 Augusti 2014 - 2:11 pm | | Elbil

Inga kommentarer

(optional field)
(optional field)
Svara på frågan med en siffra.
Komma ihåg personlig information?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.