Ford Granada

Fann mitt objekt

Efter mycket sökande och ett visst annonserande så fann jag ett lämpligt objekt för mitt elbilsbygge. En Ford Granada 2000L (mk1), en 4-dörrars sedan av 1977 års modell. Bilen är i ett ganska bra skick, det mesta av rosten var fixat av tidigare ägare, framskärmar bytta, skärmkanter, sparklådor osv.. Bilen blev omlackad för ca. 3 år sedan. Men visst fanns det ändå en del rost, fattas annat, det är ju en veteranbil. Dessutom var en hel del saker i hjulupphängningen utbytt för bara några år sedan, nya gummibussningar, fjädrar och stötdämpare. Fick med en hel del resercdelar också, bla. 5st original Granada Ghia fälgar, skulle tro att jag kan sälja dem.

Vid första provkörningen av bilen hos säljaren så gick motorn lite illa, en tändkabel var skadad. Fixade den detaljen och den gick bättre. Det kändes att bilens hjulupphängning var renoverad, den låg riktigt fint på vägen. Jag köpte bilen och hade sedan 40 mil att köra hem. Den resan visade sig bli ett litet äventyr..

Lagom när jag skulle hem med bilen så öppnade sig himlens portar, snön vräkte ned. Trafiken på E4:an gick i 40 kmh. Bilar i diket, långtadare som stod parkerade där så var möjligt, olyckor, bärgningsbilar och polis som dirigerade trafiken omvägar. Jag hamnade mitt i norrlandskustens värsta snöoväder på 10 år. Nåja, ju längre norrut jag kom desto kallare blev det och snöovädret avtog. Jag kom hem mitt i natten under en stjärnklar himmel och 20 minusgrader.

Här följer de två första bilderna på objektet, tagna vid en bensinmack (sista tankningen) när min resa hem började.

Ford granada
Ford Granada
steelneck Måndag 10 Februari 2014 - 12:28 pm | | Elbil
Used tags: ,

Inga kommentarer

(optional field)
(optional field)
Svara på frågan med en siffra.
Komma ihåg personlig information?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.