Batterier på plats

Bakre batterier monterade

Från "fabriks" så är battericellerna buntade 6 och 6 med stålband och en platta av aluminium i var ände. Mellan bakre stötdämparfästena skulle jag ha 12 celler, jag förlängde då stålbanden och monterade ihop 12 stycken i ett paket.

12 battericeller

Blev rätt så tufft att lyfta dem på plats, paketet väger 40 kg, vi fick vara två. Stålbanden passar i battericellernas räfflade spår och de är spända ganska ordentligt så alltihop blir som ett solitt paket, det går alltså att bära iväg 12 celler på totalt 40 kg längst ut i ändarna utan att paketet viker sig.

Alla de bakre batterierna på plats. De bakersta två batteripolerna kommer att kopplas till en servicebrytare som när allt är ihopkopplat bryter hela batterikretsen på mitten.

Den röda slangen innehåller kablarna till värmen i botten på batterilådorna.

Kopplingsdosa

En bild på kopplingsdosan för batterilådevärmen. När ström kopplas in på prov för värmen, så tar värmen för de två bakre lådorna initialt 190W, men sjunker rätt snabbt ned till 40W när värmekabeln börjar komma upp i temp. Utan batterierna i lådorna gick effekten ned till 30W och kabeln blev knappt jummen.

Uppdatering. Lämnade på strömmen till batteri-värmen över natten. Efter 12 timmar i garaget där det är ca. 10-12 grader så låg effektförbrukningen för de två bakre batterilådorna på 35W, efter de 12 prov-timmarna hade det gått åt 0,5kWh. Detta innebär att jag kommer att hamna som beräknat på ungefär 100W totalt till batterivärme när alla batterier är på plats.

steelneck Onsdag 05 Mars 2014 - 03:25 am | | Elbil
Used tags: ,

Inga kommentarer

(optional field)
(optional field)
Svara på frågan med en siffra.
Komma ihåg personlig information?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.