Nylackat

Motorrummet lackat

Har nu lackerat motorrummet.

Nylackat motorrum

Blev i stora drag bra.

Jag hade tidigare köpt 3 burkar billack på sprayburk, den där svindyra sorten som har en behållare i botten som innehåller härdaren och som punkteras när lacken skall sprutas. Två burkar gick åt till motorhuvens insida och all plåt under den bakre kofångaren. Blev väldigt bra, jag hade inte kunnat göra det bättre med riktig färgspruta. Den där bakre plåten hade jag dock inte räknat med, så jag behövde mer färg när motorrummet skulle lackas.

Tyvärr råkade jag ut för att handlaren hade slut på burkar att fylla och han visste inte när de skulle få in nya, jag ville inte heller vänta. Han fick då blanda ihop färg på lösvikt och jag fick rota fram min gamla färgspruta från "anno dazumal". Jag hade velat undvika den där gamla sprutan för den kräver ett ganska högt lufttryck och dammar ned onödigt mycket runt omkring med färgdamm. Nåja, det var bara att gilla läget, jag skred till verket och här gjorde jag en grov miss. Jag hade helt glömt bort just hur mycket luft den där gamla sprutan blåser,  när jag skulle spruta in färg bakom en en plåt, så fick jag en obehaglig overraskning. Jag hade tidigare bara torkat rent och gått över allt med en dammsugare, precis som innan jag grundade, jag borde dock ha blåst rent med tryckluft denna gång, för bakom den där plåten låg en massa skit och slipdamm! Det blev knottrig lack över ett område där skiten flög ut. Jag tror det kom en svavelosande ramsa ur min mun..

Jag skrev allt detta främst som en påminnelse för andra som tänkt lacka sin bil, blås rent på alla de där ställena man inte kommer åt på annat sätt. Med sprayburk hade det inte varit något problem, men nu blev det som det blev. Jag beslöt mig att leva med det, det kommer ändå inte att synas när väl alla prylar är på plats under under huven, retfullt dock.

steelneck Onsdag 09 April 2014 - 01:05 am | | Elbil
Used tags: ,

Inga kommentarer

(optional field)
(optional field)
Svara på frågan med en siffra.
Komma ihåg personlig information?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.