Lite uppdatering

Lite framsteg, länkar osv..

Har hållit på med att tillverka lock över batterilådorna, är inte färdig med det ännu. Har även städat upp lite från tidigare ägares bravader i 12V-systemet. Sånt där pillergöra tar en himla tid. Batteriladdaren är nu också inkopplad så att den själv aktiverar batterikretsen (mot sig själv, den aktiverar inte kontrollerns kontaktorer) när nätsladden kopplas in. Har även fixat en startspärr så att kontrollern inte kan aktiveras annat än i växellådans parkering och neutralläge. Backljuset är också fungerande nu (samma kontakt som startspärren).

Mitt tidigare problem med varvtalsgivaren för elmotorn löste sig lätt, det räckte med att koppla in ett motstånd mellan minus och givarens signal, kallas för "pull down resistor" i dessa sammanhang. Efter detta funkade den fint, därmed också kontrollerns varvtalsbegränsning. Har också kopplat in enheten som induktivt läser av ampere och skall driva "tankmätare" och amperemätare. Fuel Gauge Driver Plus heter den och förutom "tankmätare" så har den en funktion som kan driva en vanlig varvräknare så att denna visar ampere istället för varvtal. Jag har beställt en ny elektronisk hastighetsmätare med induktiv givare, en varvräknare och en tankmätare från Speedhut. Till varvräknaren kommer jag att ha en knapp så att jag kan växla mellan att visa vartal och ampere. I ampereläget visar den då "siffra gånger 100" istället för varvräknarens normala "siffra gånger 1000".

Min ToDo lista gällande elbilsbygget har nu också fått en mer permanent sida som jag uppdaterar allt eftersom saker blir klara eller jag kommer på nya saker att lägga till.

Länktips.

Vill också ge ett litet länktips till ett mycket imponerande elbilsbygge av firman Bloodshed Motors i USA. Bilen kallar de Zombie 222 och är en Ford Mustang fastback 1968, det är en elbil på ca. 750 HK. De har seriekopplat två stycken något större likströmsmotorer än den Kostov K11 jag har. Dessa två Warp 11" motorer matas av två Zilla controllers som vardera är god för 2000A, alltså totalt 4000 ampere! Till detta givetvis ett mycket högpresterande batteripack som kan leverera sådana enorma strömstyrkor. Ett helt enomt bygge.

steelneck Söndag 13 Juli 2014 - 01:23 am | | Elbil
Used tags:

Inga kommentarer

(optional field)
(optional field)
Svara på frågan med en siffra.
Komma ihåg personlig information?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.