Det närmar sig

Snart färdigt

Under motorhuven är jag snart färdig. Det enda som fattas i bilderna nedan är en låda som kommer att innehålla styrningen för kupévärmen och en liten extra vacuumtank för bromsservot.

Som ovan kommer det alltså att se ut när bilen är "färdig" (sk. entusiastbilar blir väl aldrig färdiga..).

Baktill i bilen, vid servicebrytaren har jag nu monterat en krocksensor som bryter batterikretsen.

Bilden visar hur det ser ut sett från baksätet där normalt baksätets ryggstöd skall vara. Här finns alltså batterikretsens huvudsäkring, en kontaktor, en manuell servicebrytare och krocksensorn. I bild syns också den oranga lilla kabeln som går mellan batteripackens mitt och min batteriövervakning som baserats på Lee Harts batt bridge battery balance alarm. Jag håller dock på att göra en isolerad version, där lysdioderna byts ut mot LED-fotocell isolatorer som i sin tur ger 12V till lysdioder inne bilen istället för packspänning.

Å sådär ser det ut från bagaget (inte färdigt än).

Nedan en bild på orginal instrumentpanel.

Jag har beställt en elektronisk hastighetsmätare, en tankmätare och en varvräknare från Speedhut.com. Tyvärr verkar leveransen dröja, de beräknar 2½ vecka för tillverkning och sedan tillkommer förstås frakttid från USA. Tankmätaren blir driven av FGDPn och kommer att fungera som en vanlig tankmätare men istället indikera tillgänglig energimängd. Varvräknaren kommer att kunna alternera mellan att visa varvtal eller hur många ampere som bilen tar för tillfället, alltså en direkt korrelation till belastning/vridmoment. FGDPn har en utgång för att driva en normal varvräknare på detta vis och Soliton controllern har en utgång för varvtal. Med en enkel växlande knapp så kommer jag att kunna välja vilken funktion jag vill ha.

steelneck Tisdag 22 Juli 2014 - 10:49 pm | | Elbil
Used tags:

Inga kommentarer

(optional field)
(optional field)
Svara på frågan med en siffra.
Komma ihåg personlig information?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.