Instrumentering 2

Ny batteri-övervakning

Har nu monterat in instrumentet E-Xpert Pro från TBS-Electronics för batteriövervakning. Den har ersatt den förra tankmätaren, monterad i samma 52mm hål. Tyvärr smälter denna inte in lika bra som tankmätaren från Speedhut, men FGDP:n som skulle driva tankmätaren funkade helt enkelt inte.

Ovan hur instrumenthuset ser ut bakifrån.

Den här mätaren har en uppsjö olika funktioner, förutom att bara visa hur mycket energi som finns kvar i batteripacken. Den visar volt, momentant ampere-uttag, laddningsnivå, har olika larmfunktioner, kan driva externa reläer för att slå av och på saker utifrån olika inställbara parametrar och har olika historikfunktioner. Den har dessutom en del utbyggnadsmöjligheter genom en nätverksport på baksidan.

Hittills har jag inte hunnit sätta mig in i allt, mest bara kunnat konstatera att den verkar funka som den skall. Har gjort några korta provkörningar för att dels se att mätaren funkar och prova den nya växellådan. Växellådan funkar, nu är transmissionsljuden borta och bilen går tyst, en del vibrationer är också borta. Uppenbarligen var den gamla lådan mycket sliten. Än har jag dock inte justerat in växlingarna helt, det är lite lurigt att få det där helt rätt. Men nu med den nya mätaren där jag kan se ampereuttag så har jag lite mer att gå på när jag justerar in lämpliga växlingsvarvtal. Lådan verkar dock vara lite känslig för relationen mellan valuumodulatorn och kick-down reglaget och tyvärr hittar jag ingen vettig dokumentation på nätet, så jag måste experimentera mig fram med olika inställningar.

steelneck Torsdag 18 September 2014 - 10:14 pm | | Elbil

Inga kommentarer

(optional field)
(optional field)
Svara på frågan med en siffra.
Komma ihåg personlig information?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.